Pórteleki Pávakör

Hírek a pávakör életéből

2013. november 18. | Szerző: külső | Jászberény | Rovat: Jászság, Színes

Az ősz a betakarítás, a szüret ideje. A pincékben forr a must, pezseg a bor. Ilyen pezsgésben volt októberben a Jászberényi Kossuth Zrt. Pávaköre is.

Október 5-én dalos találkozóra hívták az együttest Jászfényszarura. Jó hangulatú délutánon, figyelmes ellátásban volt részünk. Ismerős és kevésbé ismert csoportokkal énekeltünk együtt (például Pásztó és Csécse).

A Kossuth Szövetség tagjaként részt vettünk Törökszentmiklóson a XIX. Népdalköri találkozón. Itt 1848-as katonadalokat és Kossuth-nótákat adtunk elő. Rajtunk kívül tizenegy énekkarral együtt. Bolla János regnáló jászkapitány szólóénekében az aradi vértanúkról emlékezett meg.

A következő fellépés Újszászra szólított, szívesen tettünk eleget az Újszászi Százszorszép Népdalkör meghívásának. Vidám, csipkelődős dalcsokrunkkal mosolyt csaltunk a hallgatóság arcára, a közönség tapsát örömmel fogadtuk.

Mindhárom helyszínre autóbusszal utaztunk, melynek költségeit fenntartónk, a Darázs keverő állta Köszönet érte. Szintén köszönet illeti támogatónkat, a Jászkerület Nonprofit Zrt.-t, hogy biztosítja számunkra a próbák helyszínét. Szeretnénk megköszönni Kecskés Istvánné szakmai vezetőnknek eddigi munkáját, a dalcsokrok összeállítását és azok betanítását.

 

Mátics Béláné
a pávakör krónikása

Oldalak

Feliratkozás RSS - Pórteleki Pávakör csatornájára